Toestemming – Huisartsenmaatschap Tussendijken – Rotterdam
Mathenesserdijk 491 3026 GK Rotterdam Tel:010-4763822 Spoed kies optie 1

Toestemming

Medische gegevens delen met uw toestemming

Uw huisarts en apotheek houden ieder een eigen dossier over u bij. Hierin staat informatie die belangrijk is voor uw behandeling.

Uw huisarts legt vast wat uw klachten zijn en welke behandelingen u krijgt. Uw apotheker noteert welke medicijnen u krijgt en voor welke medicijnen u allergisch bent.
Deze gegevens kunnen worden uitgewisseld met het LSP (Landelijk Schakelpunt).

Voor een heldere uitleg over het LSP kunt u hieronder het filmpje bekijken van VZVZ of lezen via de voorlichtingsfolder.

Uw huisarts zal u om toestemming vragen om uw gegevens beschikbaar te stellen. Na uw toestemming meldt uw zorgverlener uw gegevens aan bij het LSP door uw burgerservicenummer (BSN) door te geven.

Een andere zorgverlener kan dan uw gegevens opvragen als dat nodig is voor uw behandeling. Het LSP zoekt aan de hand van uw BSN welke zorgverleners gegevens over u beschikbaar hebben gesteld. Als er gegevens beschikbaar zijn, kan de zorgverlener deze opvragen en inzien.

In het netwerk staat alleen uw BSN vermeld en welke huisarts en apotheek gegevens over u beschikbaar hebben. Uw medische gegevens worden dus niet opgeslagen in het LSP.

U kunt zelf ook uw toestemming regelen. Dit kan op 3 manieren:

  • U kunt hiervoor mondeling toestemming geven bij uw huisarts of apotheker
  • Of u kunt een formulier invullen en inleveren bij uw huisarts of apotheker
  • Via www.volgjezorg.nl kunt u uw toestemming online regelen

Het kan zijn dat meerdere zorgaanbieders gegevens over u hebben die ze willen delen. Geeft u dan bij elke zorgaanbieder uw toestemming.

U kunt uw toestemming altijd weer intrekken.