Recepten – Huisartsenmaatschap Tussendijken – Rotterdam
Mathenesserdijk 491 3026 GK Rotterdam Tel:010-4763822 Spoed kies optie 1

Recepten

U kunt herhaalrecepten op verschillende manieren aanvragen. Onze voorkeur gaat uit naar digitaal of de herhaalservice van de apotheek i.v.m. de veiligheid.

Online recepten aanvragen

U kunt herhaalrecepten online aanvragen via het Patiëntenportaal. In dit portaal kunt recepten aanvragen en vragen stellen aan uw huisarts. Wanneer u voor het eerst gebruik maakt van het patiëntenportaal dan maakt u eerst een account aan. Klik hier om uw account aan te maken.

Herhaalservice apotheek

U kunt de medicijnen die u langere tijd moet gebruiken ook aanvragen via de herhaalservice van uw apotheek. U meldt zich aan bij uw apotheek en de apotheek zorgt ervoor dat uw medicatie elke 3 maanden voor u klaarstaat. Of wanneer u bij Jenny of de assistente bent voor uw recept, dan kunt u ook aan hen doorgeven dat u gebruik wilt maken van de herhaalservice. Als u bent aangemeld voor de herhaalservice, dan hoeft u uw huisarts niet meer te bellen voor uw medicatie. De apotheek regelt dit met u.

De receptenlijn

De receptenlijn kunt u inspreken via 010-4763822  en is alleen voor herhaalrecepten, dus medicijnen die u al eens eerder van ons gekregen hebt.

U kunt 24 uur per dag uw recepten inspreken op dit antwoordapparaat. Als u op een werkdag voor 12.00 uur uw recepten inspreekt liggen de medicijnen, als de huisarts akkoord is, de volgende werkdag klaar bij uw apotheek. Als u na 12.00 uur inspreekt, dan liggen de medicijnen na 2 werkdagen voor u klaar.

Vermeld duidelijk bij het inspreken:

–  uw naam
–  geboortedatum
–  adres
–  telefoonnummer
–  apotheek
naam en hoeveelheid van de medicijnen

De receptenlijn zal op termijn niet meer in gebruik zijn. Dan kunt u online of via de herhaalservice van de apotheek uw herhaalrecepten aanvragen.